Chicken fingers

Dit is echt één van mijn lievelingsrecepten! Chicken fingers wie lust ze nou niet?

Ingrediënten: 

- 1 Kippenborst
- 4 dl Melk
- 3 eieren
- Sriracha saus
- Olie

Voor de korst 
- Bloem
- Cornflakes
- Paneermeel
- Peterselie
- Peper en zout
- Kruiden naar smaak


Benodigdheden: 

- 3 verschillende kommen
- 1 Pan



korstmengsel:

Je neemt de cornflakes en stampt het fijn. Nadien doe je het in een mixer voor fijne korreltjes. Je doet de paneermeel erbij , de peterselie , peper en zout en kruiden naar smaak allemaal in één kom.


Melkmengsel: 

Voor het melkmengsel doe je melk , eieren , sriracha saus en peterselie in één kom en meng je het.


Recept: 

Eerst laat je de kip in de melkmengsel marineren voor een halfuur ( je kan het ook een nachtje laten marineren). Nadien dip je stukje per stukje de kip in bloem en leg je het apart op een bord. Daarna dip je het weer in de melkmengsel en dan meteen in het korstmengsel. Dat doe je met alle stukjes kip.

Daarna verhit je je pan met olie op een middelmatig vuur en bak je de stukjes kip tot ze mooi bruin zien.

Smakelijk!













Reacties

Populaire posts